Nowe rozporządzenie Komisji Europejskiej – czy to koniec z tłuszczami trans?

Podziel się na:

W kwietniu wchodzi w życie rozporządzenie Komisji Europejskiej, zgodnie z którym w produktach spożywczych nie będzie mogło się znajdować więcej niż 2 g przemysłowych tłuszczów trans na 100 g tłuszczu. To oznacza, że producenci będą musieli zmienić ich skład, albo usunąć je z półek. Jak rozporządzenie zmieni życie konsumentów, w jaki sposób ta zmiana odbije się na naszym zdrowiu i co z producentami, którzy nie zastosują się do wymogów unijnych? Na te pytania odpowiedzą nasi goście.

Adwokat Paweł Kraśniej

Adwokat wpisany na listę Okręgowej Rady Adwokackiej w Warszawie. Strategiczny partner w wielu procesach cywilnych, rodzinnych, karnych, karnoskarbowych oraz gospodarczych. Z uwagi na szerokie kompetencje oraz doświadczenie zawodowe nie tylko skutecznie stosuje prawo, ale również prowadzi powierzoną mu sprawę z maksymalnym uwzględnieniem interesów klienta, czemu wyraz daje na sali sądowej.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o